Luka's Auto's is een RDW erkend bedrijf en officiële partner van Cargo-export (een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de administratieve dienstverlening van exportdocumentatie ter ondersteuning van het transport van voertuigen naar het buitenland). Wij kunnen u de volgende diensten aanbieden:

 

 

  • Afgifte vrijwaringbewijzen: ter plekke kan uw auto van uw naam en op ons bedrijfsvoorraad gezet worden waardoor u niet meer verantwoordelijk bent voor de auto en de verzekering stopgezet kan worden. De teveel betaalde wegenbelasting wordt automatisch door de belastingdienst op uw rekening gestort.

 

  • Handelaars kentekenplaten: er kan proef gereden worden met ''groene platen'' waardoor de auto verzekerd is.

 

  • Export dienstverlening: alle voertuigen kunnen bij ons geëxporteerd worden, met uitvoer documenten, eventueel met 14 daagse verzekering en kentekenplaten.

 

  1. Exportkenteken: wanneer een voor uitvoer/export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg  is toestemming voor rijden over de weg van het RDW benodigd. Wanneer deze verleend wordt staat dit vermeld op het geprinte Deel II. Voorwaarde is wel dat het voertuig beschikt over een geldige APK. De exportkentekenplaat bestaat uit een witte kentekenplaat met zwarte cijfers en letters. Dit kentekennummer is gelijk aan het Nederlandse kenteken.
  2. Groene kaart: exportvoertuigen moeten WA verzekerd zijn. Dit internationale verzekeringsbewijs heeft een WA dekking en is 14 dagen geldig.
  • EX-A douanedocument: bij de export van voertuigen naar landen buiten de Europese Unie moet aangifte ten uitvoer bij de douane worden gedaan en een EX-A douanedocument worden opgemaakt. In de volgende situaties hebt u in ieder geval een EAD nodig:

 

  1. het BTW nultarief moet worden aangetoond
  2. er is een Certificaat EUR.1 nodig
  3. er is een Factuurverklaring EUR.1 nodig
  4. het voertuig moet worden verscheept

 

Formulier: (download - 646 Kb ) »
 

U krijgt dan een uitvoer document met een internationaal MRN code (Movement Reference Number) waarmee u zelf de uitvoer kunt traceren. Nederlandse bedrijven moeten eerst het formulier: douane machtiging voor derden  downloaden, invullen en getekend naar ons terugmailen / faxen, zodat wij voor hun een nieuwe EX-A douanedocument kunnen aanvragen.